Instagram Sohbette Tut Nedir? Nasıl Yapılır?

Instagram Sohbette Tut Nedir? Nasıl Yapılır?

Instagram, ücretsiz olarak fotoğraf ve videolar paylaşabileceğiniz bir uygulamadır. Çektiğiniz fotoğrafları ve videoları galerinizde yükleyebilir ya da anlık olarak çekip paylaşabilirsiniz. Sürekli olarak profilinizde kalmasını istemediğiniz fotoğraf ya da videolarınızı da hikaye olarak atabilirsiniz. Hikaye olarak atılan gönderiler 24 saat geçtikten sonra kendiliğinden silinir.

Ayrıca hikayelerinizde çeşit çeşit filtreleri kullanıp komik, rengarenk, güzel ya da sanatsal bir görüntü oluşturabilirsiniz. Bu hikayeler daha sonra arşivinize kaydedilir. İstediğiniz zaman arşivinize girip hikayelerinize bakabilir ya da daha sonra profilinize sabitleyebilirsiniz. Bu hikayeleri ayrı olarak takipleştiğiniz kişilere de mesaj olarak atabilirsiniz. Bu şekilde ayrı attığınız hikayeler dilerseniz sohbetinizde sabit olarak kalır dilerseniz de yalnızca bir kez görüntülenir. Tamamen sizin isteğinize göre şekillenen bir sohbet olur.

Sohbette Tut Ne Demek?

instagram sohbette tut nedir

Instagram'da sohbet ederken ya da fotoğraf atarken gördüğümüz sohbette tut seçeneği nedir? Nasıl kullanılır? Bu özelliği kullanmak için yapmamız gereken ekstra bir şey söz konusu değil. Instagram story kısmından ya da sohbet ettiğiniz kişinin mesajlar kısmından fotoğrafınızı ya da videonuzu atarken ekranın altında bulunan seçeneklerden sohbette tut kısmını bulabilirsiniz. Karşınıza çıkan seçenekler sırasıyla: 'Bir kez görüntüle' ardından 'Tekrar oynatmaya izin ver' ve son olarak 'Sohbette tut' kısımlarıdır. Sohbette tut seçeneğinde kalıp gönder diyerek istediğiniz fotoğraf ya da videoyu gönderebilir ve sohbetinizde sabit olarak tutabilirsiniz.

Diğer Seçeneklerden Farkı Nedir?

Diğer seçeneklerden farklı olarak attığınız fotoğraf veya videonun sohbette tıpkı diğer mesajlar gibi sabit olarak kalmasıdır. Eğer sohbette tut diyerek atmazsanız kaybolur. Kaybolmamasını istediğiniz mesajlarınızı bu şekilde göndererek sohbette tutabilirsiniz.

Bir Kez Görüntüle

Göndereceğiniz hikayeyi kameranızı açıp çektikten sonra karşınıza çıkan ilk seçenektir. Bir kez görüntüle kısmını seçtikten sonra gönderdiğiniz hikayeyi karşınızdaki kişi yalnızca bir kez görür ve ardından mesaj kaybolur. Eğer telefonunuzun galerisine kaydetmezseniz siz de aynı şekilde bir daha göremezsiniz. Yani anlık olarak görülebilen ve mesajınızı tekrar tekrar oynatmayan bir seçenektir.

Tekrar Oynatmaya İzin Ver

Bir kez görüntüle kısmından sonra gelir. Eğer bunu seçersiniz attığınız hikaye bir döngü halinde tekrar eder ve gönderdiğiniz kişi mesajı kapatana kadar kapanmaz. Eğer tekrar izlenmesini istiyorsanız bu seçenek size uygun olandır. Ama ekran kapandıktan sonra fotoğraf ya da video tekrar açılamaz ve kaybolur.

Sohbette Tut Dedikten Sonra Mesaj Silinebilir Mi?

Tabii ki silebilirsiniz. Her ne kadar sohbette tut diyerek atmış olsanız da istediğiniz zaman attığınız mesajı bulup sohbetten silebilirsiniz. Gönderinin üzerine basılı tuttuktan sonra Gönderimi Geri Al seçeneğini görürsünüz. Tıkladığınız anda mesajınız sohbetten yani hem karşıdaki kişiden hem de sizden temelli olarak kaybolur. Yine aynı şekilde eğer galerinize kaydetmediyseniz gönderdiğiniz hikayeye bir daha erişemezsiniz. Gönderimi iptal ettikten sonra sohbetteki kişiye de gönderimin iptal edildiğine dair bir bildirim gider.